Online Boekhouden

Online-boekhouding1De voordelen van online boekhouden

Boekhouden is misschien niet uw favoriete bezigheid, maar het hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig kan het tegenwoordig een stuk efficiënter en makkelijker dankzij online boekhouden.

Bespaart tijd

Boekhouden is een van de minst favoriete bezigheden van ondernemers. Gelukkig kan deze noodzakelijke klus in het digitale tijdperk efficiënter en makkelijker worden volbracht. Online de financiële administratie bijhouden bespaart u tijd. Groot voordeel van online boekhouden is dat u niet alleen uw boekhouding, maar ook uw overige administratie eenvoudig kunt bijhouden. Alle administratie staat online, dus er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Door in te loggen kunt u overal toegang krijgen tot de actuele gegevens.
Binnen de online software is het mogelijk uw inkoopfacturen in te scannen, ook met mobiele telefoons, en direct te verwerken in uw administratie. Ook is het mogelijk uw bankrekening te koppelen aan uw administraties zodat mutaties dagelijks automatisch worden ingelezen.

Flexibel

Online boekhouden is geschikt voor iedere ondernemer omdat het zo flexibel is. De een zal veel gebruikmaken van het bijhouden van artikelen, de ander van uren. Alles is geïntegreerd met elkaar, dus gegevens hoeven maar één keer vastgelegd te worden. Van een offerte kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk een factuur worden gemaakt. Dit bespaart tijd. Tijd die u beschikbaar houdt waar voor u goed in bent.

Samenwerking met uw accountant

Door gebruik te maken van online boekhouden kunt u eenvoudig samenwerken met uw accountant. Het is mogelijke om een duidelijke taakverdeling te maken zodat er geen sprake is van dubbel uitgevoerde werkzaamheden of ontbrekende informatie. Ook kan uw accountant u tussentijds beter adviseren doordat informatie snel beschikbaar is.

Integratie met andere software

Online boekhoudsoftware is meestal goed te koppelen met software die u gebruikt voor de ondersteuning van uw bedrijfsprocessen. Bij de selectie van een pakket is het aan te bevelen om deze mogelijkheden goed te onderzoeken. Door gegevens tussen systemen uit te wisselen voorkomt u dat u zaken dubbel moet vastleggen. Alphacon IT heeft kennis van deze markt en kan u hierin adviseren.

Alphacon IT heeft ervaring met diverse online pakketten zoals Exact Online en Twinfield.